Bouwmaterialen zijn in Renkum ook te verkrijgen

Bouwmaterialen zijn essentiële materialen voor mensen die werkzaam zijn in de bouwsector. Ga maar na: wat is een bouwvakker zonder zijn hamer en boor? En heeft u wel eens een schilder gezien die zonder bussen verf en kwasten op pad ging? Van alle bouwmaterialen die er te verkrijgen zijn, is bijna alles te koop bij een zogenoemd doe-het-zelf-bedrijf. Vandaag kijken wij, van My House and Garden, naar de verschillende bouwmarkten die er in Nederland zijn. We kijken niet per se naar de namen van de bouwmarkten, maar wel naar de locaties en de kwaliteit van deze winkels.

Bouwmaterialen kopen in Oost-Nederland

Met een team van drie mensen van My House and Garden togen we vorige week naar het oosten van het land. In de buurt van Arnhem, in het pittoreske dorpje Renkum, troffen we een bouwmarkt, die we ook op het wereld wijde web al eens voorbij zagen komen (op www.bouwmaterialen-renkum.nl/). Omdat we niet naar de namen kijken in dit onderzoekje, laat ik de naam van de bouwmarkt in deze blog ook achterwege.

Wat is er verkrijgbaar?

In de Renkumse bouwmarkt is niet per se meer ruimte voor de bouwmaterialen ingeruimd, maar toch is er een opvallend verschil met bouwmarkten in het westen, noorden en zuiden van ons land. In die winkels is het assortiment namelijk iets beperkter. Niet iets dat je direct met het blote oog ziet, maar na een middag onderzoek doen (en neemt u van mij aan dat ik en mijn collega’s van My House and Garden daarin gespecialiseerd zijn) is het wel duidelijk.

Waarin specialiseert de Renkumse bouwmarkt zich?

Een specialisatie van de bouwmarkt, die dus ook over een online adres beschikt, zit hem in het feit dat het aanbod aan tuinproducten ruim is. Voor iedereen in deze winkel is er dus wel wat te verkrijgen. Van rollen kunstgras tot tuinstoelen en –tafels.