Cv ketels online en offline

Noemt u eens een product dat tegenwoordig alleen nog maar in een fysieke winkel aan te schaffen is. Waarschijnlijk komt u niet verder dan één of twee artikelen, omdat veel winkels er ook een online shop op nahouden. Daarnaast zijn er ook webwinkels die geen eens een fysieke winkel hebben en dus alle goederen via het internet verkopen. Vandaag kijkt My House and Garden naar een specifiek product, te weten de cv ketel. Zijn cv ketels online of offline het beste aan te schaffen? We maakten een rondje langs de aanbieders en vertellen u in de komende alinea’s waar u het beste uit bent.

Moeilijk product

Een cv ketel is, allereerst, natuurlijk niet een product dat te vergelijken is met bijvoorbeeld een pakje boter of een boek. Van die twee producten weet je precies wat je in huis haalt, terwijl er bij een cv ketel nog wel wat andere dingen komen kijken. U zou een cv ketel in deze context dus een moeilijk product kunnen noemen. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om voor een bepaald type ketel te gaan of voldoet een cv ketel al aan uw eisen als u voor een standaardketel gaat?

Online versus offline

De bovenstaande vraag wil ik koppelen aan het online shoppen. Het is namelijk wat lastiger om die informatie in te winnen als u besluit om de cv ketel online te kopen. Offline krijgt u advies van een verkoper en kunt u het product zelf in handen houden. Dat is dan ook het grote voordeel van het kopen van een product in een ‘normale’ winkel. Echter, het kopen van cv ketels online is weer een stuk voordeliger. Wist u dat het cv ketels online kopen soms bijna honderd euro kan schelen met het kopen van een cv ketel bij een specialist in de stad? Dat voordeel van het cv ketels online kopen weegt zeker op tegen het offline kopen van een cv ketel.