Dakkapel

Waar moet je aan denken bij het plaatsen van een dakkapel?

Een dakkapel kan een goede oplossing zijn als je toe bent aan meer licht of ruimte op zolder. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een dakkapel. In deze blog bespreken we deze belangrijke punten:

  • Wat voor dak heb ik?
  • De hoek en de schuinte van het dak
  • Vergunning
  • De breedte van je huis

Dak

Het is belangrijk om te weten wat voor dak je hebt. Afhankelijk hiervan wordt de constructie van je dakkapel bepaald. Heb je een schuin dak? Dan is het gemakkelijk om te kiezen voor een dakkapel. Bij oudere woningen heb je vaak een gording kap. Dit is een constructie waarbij de balken horizontaal lopen.Bij nieuwbouwwoningen zijn de daken vaak voorzien van een scharnierpunt. Hiervoor hebben ze een sandwich dakkapel bedacht met dit dakkapel houd je de huidige isolatiewaardes.

Schuinte

Over het algemeen ligt een dakhelling tussen de 35 en 45 graden. Vaak geld: hoe steiler het dak, hoe minder materiaal er nodig is. Bij een steile dakhelling ontstaat er wel minder ruimte met een dakkapel.

Vergunning

Soms heb je een vergunning nodig als je een dakkapel wilt plaatsen.Dit is vaak als je dakkapel aan een openbare weg ligt of aan een groenvoorziening ligt. Als je je dakkapel laat plaatsen aan de achterkant van je huis heb je bijna nooit een vergunning nodig, maar je hebt wel bepaalde voorwaarden. Zoek dit goed uit voor je je dakkapel wilt plaatsen.

Breedte van het huis

Let voor je je dakkapel wilt plaatsen dus goed op of je aan de juiste voorwaarden voldoet. Een dakkapel over de volledige breedte van je huis valt onder de vergunningsvrije sector.Ieder bedrijf zal willen weten wat je behoeften zijn als je een dakkapel wilt. Zo kunnen ze je zo god mogelijk adviseren over wat je moet doen.