De toegenomen kwaliteit van kunstplanten

Kunstplanten zijn al een tijdje de vaste vervangers van normale planten. Met normale planten bedoelen we in deze context de échte planten. Wij, van My House and Garden, hebben natuurlijk een voorkeur voor natuurlijke planten. In onze ogen is het belangrijk om deze in huis te hebben. Maar weer even terug naar kunstplanten. Want tegenwoordig is dit type plant net een échte plant. Puur doordat het uiterlijk van zo’n plant steeds meer op een echte plant is gaan lijken. In mijn blog van vandaag staat de kwaliteit van kunstplanten centraal.

De eerste kunstplanten

Ongeveer vier a drie decennia geleden kwamen de eerste kunstplanten op de markt. Deze planten leken in niets op echte planten, afgezien van het feit dat ze groen waren. Maar net als in alle andere producten hebben kunstplanten een groei doorgemaakt. Steeds meer aandacht werd besteed aan het uiterlijk van kunstplanten met spectaculaire vorderingen tot gevolg.

De huidige kwaliteit van kunstplanten

Als we vandaag de dag naar kunstplanten kijken, zien we dat er amper nog verschillen zijn met echte planten. Zeker van een afstandje lijkt het net alsof er op de tafel van uw eettafel en echte plant staat. Niets is dus minder waar. Het grote voordeel van deze kunstplanten is dat je ze niet hoeft te verzorgen in de zin van het geven van water. Verder moet je ervoor zorgen dat kunstplanten buiten het bereik van je huisdieren blijven. Plastic, het materiaal waar kunstplanten vaak van gemaakt zijn, kan namelijk behoorlijk schadelijk zijn voor je huisdieren.