Hoe vind je een droomhuis?

Op zoek naar nieuwe huurwoningen maar nog niks naar je zin gevonden? Kijk dan eens op www.huurprofielen.nl Zij bieden in verschillende steden in Nederland huurwoningen aan, zowel van particuliere verhuurders als woningcorporaties. Zij werken als een soort bemiddelaar tussen verhuurder en huurder en kunnen je een hoop werk uit handen nemen in je zoektocht naar een geschikte woning.

Hoe werkt het precies?

Ten eerste schrijf je jezelf bij hen in via het inschrijfformulier dat je op de site vindt. Je vult hierop je persoonlijke gegevens in en geeft ook aan naar wat voor woning je op zoek bent en wat het budget is. Als je het formulier verstuurd hebt beginnen zij met het maken van jouw huurdersprofiel. Met behulp van dit profiel kunnen ze voor jou op zoek gaan naar een geschikte woning die helemaal bij je past. En die ook nog eens beschikbaar is natuurlijk. Omdat ze ook samenwerken met verhuurders die regelmatig objecten aanbieden weten ze vaak wat ze kunnen verwachten qua aanbod en zijn ze de markt net een stapje voor. Nog voordat een huis op internet beschikbaar komt kunnen zij al contact gelegd hebben met de verhuurder. Deze hoeft de woning dan niet meer te adverteren en kan kijken of hij jou geschikt vindt om de woning die hij verhuurt, te laten betrekken.

Wel of niet doen?

Als de verhuurder positief tegenover jou staat als huurder, kunnen ze je een uitnodiging sturen om de woning te komen bezichtigen. Als je de uitnodiging krijgt, geldt er geen enkele verplichting om ook te gaan kijken. Je mag het altijd weigeren als het je niks lijkt en dan wordt er gewoon verder gezocht naar een andere woning. Lijkt het aanbod je wel wat? Dan krijg jij de uitgebreide gegevens van het huis en de gegevens van de verhuurder. En wie weet vind je dan wel je droomhuis en kun je al snel spulletjes voor de inrichting gaan zoeken of gaan klussen.