Internationaal verhuizen zonder zorgen

Of je nu binnen Europa gaat verhuizen of naar een ander continent, tegenwoordig kiezen veel mensen er voor om in een ander land te gaan wonen. Dit kan tijdelijk zijn of permanent, dit kan zijn om werk- of privéomstandigheden of simpelweg voor een nieuwe ervaring. Wat ook de reden, grenzen lijken te verdwijnen en de wereld wordt steeds kleiner.
Zo’n verhuizing kan stressvol zijn, helemaal als je met je hele hebben en houden op korte termijn vertrekt. Hier volgen een paar tips die je kunnen helpen bij het organiseren van jouw verhuizing.

De juiste verhuizer

Dit is heel belangrijk, regelmatig is goedkoper niet persé beter. Als het gaat om jouw bezittingen is het zaak dat je een verhuisbedrijf in handen neemt waarvan je weet dat ze ervaring hebben en die je vertrouwt. De Gruijter Internationale Verhuizingen verhuist al 135 jaar de persoonlijke eigendommen van klanten naar locaties over de hele wereld.

Lees je in

Leer zoveel mogelijk over het land waar je naartoe gaat en weet wat je mee mag nemen. Hoe zit het bijvoorbeeld met huisdieren of elektronische apparaten? Wat zijn de regels met betrekking tot verblijfsvergunningen? Is het verstandig om van te voren een taalcursus te volgen of meer over de cultuur van het land te leren? Dit zijn allemaal vragen die mee spelen als je naar een ander land verhuist.

Een aparte koffer

Het verhuizen van jouw persoonlijke bezittingen duurt even. Waarschijnlijk ben jij veel sneller op de plaats van bestemming dan bijvoorbeeld jouw bank. Zorg daarom dat je al het hoognodige apart inpakt zodat je normaal kan leven tot je spullen aankomen.

Documenten bij de hand

En uiteraard, vergeet je belangrijke documenten niet en houd die binnen handbereik.
Verhuizen is al stressvol genoeg, laat staan het verhuizen naar een ander land. Om vervelende situaties te voorkomen, kan je het beste zo goed mogelijk voorbereid zijn.