Nieuwe deurkrukken: wat nu?

Zijn er in ons leven producten op te noemen die een eeuwig leven hebben? Het toppunt van duurzaamheid, zeg maar. Ik denk dat je na een half uur denken slechts tot één of twee producten zult komen. Ook in het huis zijn veel producten of onderdelen na verloop van tijd aan vervanging toe. Bij My House and Garden kijk ik dagelijks naar zaken die in, op of rond het huis spelen. Vandaag kijk ik dus naar het vervangen van artikelen en in het bijzonder naar het vervangen van deurkrukken.

De deurkruk

Er gaat waarschijnlijk geen dag voorbij zonder dat je één van de deurkrukken in je huis niet aanraakt. Zonder een deurkruk te gebruiken, blijft een dichte deur voor altijd gesloten. Alleen als je een hele dag in bed blijft liggen, blijven deuren waarschijnlijk onaangeroerd (al kan ik het me niet voorstellen dat je ook niet even een bezoekje zou moeten brengen aan de kleinste kamer in het huis, het toilet). Daarnaast zijn deurkrukken ook voorwerpen die iets doen met het ontwerp of de uitstraling van een ruimte. Een deurkruk zorgt ervoor dat een deur een totaal ander uiterlijk krijgt. En met deze deurkrukken zijn inrichtingen van ruimtes te ‘bepalen’.

Deurkruk kapot: help

En dan komt er voor iedereen een keer het moment dat de deurkrukken niet langer meer voldoende hun werk doen. Het kost bijvoorbeeld nogal wat moeite aan de deurkrukken naar beneden te drukken. Of de verflaag op de deurkrukken laat los. Wat nu? Niet in alle gevallen is het direct zo dat je moet overgaan op het aanschaffen van nieuwe deurkrukken. Deurkrukken die wat stroever werken, zijn bijvoorbeeld te behandelen met smeerolie. En de deurkrukken waarvan de witte of zwarte verf wat loslaat, zijn los te schroeven, te schuren en te verven. Maar als een deurkruk echt kapot is, is het raadzaam om direct een nieuwe aan te schaffen. Dat blijkt wel uit het feit dat deurkrukken elke dag gebruikt worden.