Op zoek naar de fijnste matrassen

Ik durf wel te zeggen dat iedereen in ons land op zoek is naar de fijnste matrassen. Want wees eerlijk: wat is er lekkerder dan slapen op een heerlijk, comfortabel matras? In de zoektocht naar de fijnste matrassen van Nederland, willen wij je graag bij de hand nemen. Vandaar dat My House and Garden deze keer kijkt naar het slaapcomfort en welke matrassen betiteld mogen worden als de allerfijnste. Veel plezier van het lezen van onze blog.

Waar zoeken we allemaal?

En toen dacht My House and Garden: laten we op zoek gaan naar de fijnste matrassen. Allemaal leuk en aardig, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je namelijk beginnen met zoeken? Is dat tussen de duizenden webshops die er tegenwoordig op het internet te vinden zijn? Of zijn de slaapwinkels in het centrum van de grote steden in het land (hoewel, vaak zijn deze winkels nu buiten het stadscentrum gelokaliseerd) nog steeds de beste plekken om de fijnste matrassen te scoren?

Het juiste antwoord

Het juiste antwoord (of eigenlijk antwoorden) op bovenstaande vragen ligt ergens in het midden. Er zijn namelijk hele goede webshops, maar hetzelfde geldt voor fysieke winkels. Vaak is het zo dat deze twee type winkels dezelfde producten aanbieden. In feite moet de nadruk dus niet liggen op de locatie waar de producten gezocht moeten worden, maar meer op de producten zelf.

Ingezoomd op de matrassen

En al kijkend naar alle matrassen die er te koop zijn in ons land, ervaren we al snel dat de matrassen met zogenaamde zone veren (ook wel 7 zone pocket vering genoemd) de fijnste matrassen zijn. Deze zorgen er namelijk voor dat de ‘kwetsbare’ plekken van ons lijf (nek, hoofd, knieën en rug) goed ondersteund worden door middel van extra veren.