Raamdecoratie: wat is er allemaal?

Niets is zo sfeerbepalend in je woning als de lichtinval. De juiste raamdecoratie kan dan ook net dat beetje extra doen voor de gehele uitstraling. Het is dan ook belangrijk dat je extra kritisch kijkt naar alle mogelijkheden. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Gordijnen

Bij gordijnen moet je misschien denken aan een saaie lap stof die aan een rails hangt, maar niets is minder waar: gordijnen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan vouwgordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen of plisségordijnen. Van een klassieke look tot een moderne look: met gordijnen kan je alle kanten op.

Luxaflex

De horizontale jaloezieën van aluminium zijn een echte klassieker. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mogelijkheden die passen bij de trends van nu. Kies voor een warmere uitstraling bijvoorbeeld voor een houten luxaflex van bamboe, walnoot, esdoorn of andere soorten hardhout. Of ga voor Silhouettes: horizontale jaloezieën met daaroverheen een transparante stof.

Elektrische raamdecoratie

Heb je geen zin om elke keer zelf de gordijnen te verstellen? Tegenwoordig zijn er allerlei types elektrische raamdecoratie die reageren op lichtsterkte of temperatuur. Zo kun je je jaloezieën zo instellen dat ze automatisch sluiten bij zonsondergang en zonsopgang.