Stucwerk met microcement

Microcement is zowel geschikt om te worden toegepast op vloeren maar zelfs ook op wanden. Wanneer je materiaal laat stucen op wanden dan kan de hardheid minder zijn dan wanneer het voor een vloer wordt gebruikt die vaak belast wordt. De kosten voor het stucen zijn hiervan afhankelijk. De slijtvastheid bepaalt in belangrijke mate de kostprijs van het materiaal. Ook de stucadoor is van invloed op de prijs. Voordat je met een stucadoor in zee gaat is het belangrijk dat je er verschillende benadert om de prijzen van het stucen te vergelijken. De stucadoors onderling willen ook nogal eens aanmerkelijk in prijs verschillen. Wanneer je dat allemaal vooraf goed uitzoekt kan je van de duurste tot de goedkoopste toch wel 40% voordeliger uit zijn. Het is een ideaal materiaal om als vloer te gebruiken.

Voordelen van microcement

Op de eerste plaats is dit materiaal geschikt om op praktisch iedere ondergrond te laten aanbrengen. Microcement heeft een hoge krasvastheid en is daarbij waterdicht. Het is een duurzaam materiaal en het is weinig milieubelastend. Je kan in het microcement figuren aan te laten brengen. De vloeren, die van dit materiaal worden gelegd, zijn sterk, hygiënisch en waterdicht. Door deze goede eigenschappen wordt het materiaal tegenwoordig steeds meer toegepast bij bedrijven maar ook bij particulieren. Het kan worden gebruikt voor een luxe uitstraling maar ook voor de sfeer.

In natte ruimtes

Doordat het materiaal een fijne korrelgrootte heeft is het krasbestendig. Het heeft slechts een dikte van ongeveer 2 mm. Het kan op zowel hout, beton, metaal en tegels worden aangebracht. Het kan voor binnen en buiten gebruikt worden. Het heeft daarbij het voordeel dat eventuele waterdoorslag door de muur daarmee wordt afgeschermd.

Microbeton

Dit materiaal is dikker dan microcement maar heeft dezelfde eigenschappen. Het wordt vooral op die plaatsen gebruikt die vaak worden gebruikt. Microbeton mag een maximale dikte hebben van 8 mm.

Renoveren

Het renoveren van bijvoorbeeld een keuken is vaak een dure aangelegenheid. Er wordt gesloopt, opgeruimd en verbouwd. Je kan door het gebruik van microcement de keuken gemakkelijk in een nieuw jasje steken. Het microcement kan op de tegels, die misschien oud zijn, rechtstreeks worden aangebracht. Ook op het aanrechtblad kan het worden toegepast. Je kan op deze manier binnen een paar dagen een geheel nieuwe uitstraling in je huis hebben. Het is dus een ideaal materiaal voor vele praktische doeleinden.