Trap bekleden: is dat nog van deze tijd?

Ik ben iemand die houdt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en leven. In andere bewoordingen wordt wat ik hierboven beschreef ook wel een trend genoemd. Als ik kijk naar de trends (of ontwikkelingen, net u wilt) op het gebied van vloeren, zie ik dat vloerbedekking steeds meer uit de mode raakt. Veelal houten vloeren en vloeren die onder de noemer plavuizen vallen, zijn te vinden in huizen in ons mooie kikkerlandje. Maar vloerbedekkingen? Ze zijn niet veel meer aanwezig. Toch is er nog wel een plek waar een vorm van vloerbedekking nog geregeld terugkomt. Welke plek in huis dat is? De trap. Trap bekleden lijkt anno 2015 nog steeds populair. Maar is dat echt zo of zijn dat de overblijfselen uit eerdere periodes? Ik, van My House and Garden, besteed vandaag aandacht aan het trap bekleden: een nieuwe trend of slechts een overblijfsel?

Trap bekleden

Als we het hebben over het trap bekleden, hebben we het overigens niet over een simpel karweitje. Vaak moet je een specialistisch bedrijf inhuren om een trap te laten bekleden. Of je bent zelf handig genoeg, maar zelfs dan komt het nogal nauw. Er zijn dus nog altijd partijen en bedrijven die zich in laten huren om het trap bekleden te realiseren. Is dit een teken dat dit nog altijd populair is?

Nog steeds gaande

Dat deze bedrijven nog altijd worden ingehuurd, geeft aan dat er nog wel iets gaande is op dit gebied. Maar over de aantallen kunnen we niet zoveel zeggen. Dit ook omdat diezelfde bedrijven ook ingehuurd worden om vloerbedekkingen te leggen. Anders gezegd: het is niet de core business van deze bedrijven. Of het een trend is of een overblijfsel uit vorige periodes, kunnen we dan ook niet hardmaken.